Jaka jest różnica między herbatą kupowaną w torebkach, a tą naturalną, którą można kupić tylko na wagę?
Herbata w torebkach posiada barwniki, miał i chemię. Sprzedawana na wagę jest całkowicie naturalna. Zawiera składniki, które po zaparzeniu można spokojnie skonsumować. To np. listki jeżyn, melisa, kawałki jabłek, kardamon, skórki z pomarańczy, róża i hibiskus. A przy zachowaniu receptury parzenia ma lecznicze właściwości: są herbaty polecane dla osób ze zmianami nowotworowymi i wpływające na odporność organizmu oraz uspokajające i poprawiające trawienie.
Jak powinno wyglądać właściwe parzenie herbaty?
W Japonii przygotowuje się ją przez cztery godziny. I nie wolno się wtedy odzywać, bo Japończycy wierzą, że wtedy psuje się smak, właściwości i aromat herbaty. W naszych warunkach wygląda to nieco inaczej. Parzenie herbaty zielonej powinno się odbywać w konkretny sposób: woda musi mieć temperaturę około 70 stopni, a proces parzenia powinien trwać od 2 do 3 minut. Pozostałe herbaty parzy się w temperaturze 95 stopni przez około 8 minut. Herbatę powinno się pić naturalną, bez cukru i alkoholu.
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?