Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Zobacz przepis na wspaniały w smaku chłodnik polski!

Chłodnik polski - zupa

Składniki:

kalarepa
mały jogurt
ogórek zielony
2 gotowane jajka
sok z cytryny
1/2 pęczka koperku
pęczek botwinki
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Botwinkę umyć, pokroić i gotować w małej ilości wody z dodatkiem soku cytrynowego przez 10 minut. Zostawić do wystygnięcia. Koperek posiekać. Z kalarepy odciąć górną część, środek wydrążyć i drobno pokroić. Botwinkę wymieszać z jogurtem, posiekaną kalarepą i świeżym koperkiem. Ogórek obrać, wyjąć pestki i pokroić w kosteczkę. Dodać posiekane jajka na twardo. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Podawać w miseczkach z wydrążonej kalarepy.

Poleca:Jacek Blicharski - szef kuchni
Taste_it
ul. Morenowa 33
62-040 Puszczykowo

Więcej przepisów? Zobacz nasz kulinarny serwis

Przepisy kulinarne

Komentarze (1)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w Polityce Prywatności. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Zaloguj się / Zarejestruj się!