18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
- Oczywiście, gdy szynka ma być bardziej przyrumieniona to...
fot. Arkadiusz Gola

Jak zrobić szynkę na Wielkanoc? [PORADNIK] Masarz Mateusz Pawłowski z Rudy Śląskiej tłumaczy

- Oczywiście, gdy szynka ma być bardziej przyrumieniona to czas wędzenia można wydłużyć do ok. 15 minut - mówi Mateusz Pawłowski. Po wędzeniu następuje parzenie w temperaturze do 72 stopni. Chodzi o zabicie wszelkich ewentualnych mikrozarazków. Cały proces trwa ok. 4,5 godziny. Gotowa szynka po ochłodzeniu jest pakowana i wyjeżdża na sklep.

Zobacz również

Obchody Święta Narodowego Trzeciego Maja w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Obchody Święta Narodowego Trzeciego Maja w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Nowy napastnik Comarch Cracovii, ostatnio grał w Tychach

Nowy napastnik Comarch Cracovii, ostatnio grał w Tychach

Polecamy

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie