Przyjechałam tu z mężem 17 lat temu...i nadal nas zachwyca - mówi Magdalena Adamczewska z Taczał. W ogrodzie zadomowiły się zające i wiewiórki, tuż za płotem podglądamy sarny i żurawie. W jesienne wieczory słuchamy odgłosów rykowiska. Las daje nam wspaniałe grzyby. Z wędką możemy iść nad Regę po smacznego leszcza. I łąki, pola - gdzie wdech dłuższy jest od wydechu.
Serowarstwo to pasja, która uzależnia.
Pierwszy ser zrobiłam z ciekawości, był to „zwykły” ser podpuszczkowy...a jednak był niezwykły, bo od niego zaczęła się moja wielka przygoda - dodaje Magdalena Adamczewska. Sery wyrabiam z pełnego mleka krowiego, wykorzystując tradycyjne receptury, bez konserwantów.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera