Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sery z Doliny Regi. Serowarstwo to moja pasja

Grzegorz Świstak
Grzegorz Świstak
Wideo
od 16 lat
Maleńka serowarnia pod lasem w maleńkiej wsi Taczały w gminie Resko, położonej wśród obszarów Natura 2000. Zapraszam Państwa na serową podróż, od serów świeżych, po sery pleśniowe, sery dojrzewające, jogurty na bakteriach probiotycznych.

Przyjechałam tu z mężem 17 lat temu...i nadal nas zachwyca - mówi Magdalena Adamczewska z Taczał. W ogrodzie zadomowiły się zające i wiewiórki, tuż za płotem podglądamy sarny i żurawie. W jesienne wieczory słuchamy odgłosów rykowiska. Las daje nam wspaniałe grzyby. Z wędką możemy iść nad Regę po smacznego leszcza. I łąki, pola - gdzie wdech dłuższy jest od wydechu.

Serowarstwo to pasja, która uzależnia.

Pierwszy ser zrobiłam z ciekawości, był to „zwykły” ser podpuszczkowy...a jednak był niezwykły, bo od niego zaczęła się moja wielka przygoda - dodaje Magdalena Adamczewska. Sery wyrabiam z pełnego mleka krowiego, wykorzystując tradycyjne receptury, bez konserwantów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lobez.naszemiasto.pl Nasze Miasto